870 hektarlık bir alana yayılmıştır.İlgi çekici bir sit alanı olan Ladik Gölü'nde yüzen adacıklar (Torf Madeni) yer almaktadır. Yüzen adacıklar ile ilgili Türkiye'de ön plâna çıkan yer,Bingöl Yüzen Adalar'dır.Ladik Gölü'nün etrafı dağ ve orman manzarası ile çevrelidir ve bir doğa güzelliği oluşturmaktadır.
Ladik Gölü'nde balıkçılık faaliyetleri de yürütülmektedir. Gölde turna balığı,tatlı su levreği,tahta balığı,sazan, kızılkanat gibi balık türleri yaşamaktadır.Bu balık türlerinin yanı sıra bölgede tatlı su ıstakozu da bulunmaktadır.
27 Temmuz 1997 tarihinde gölde kuş gözlem gezisi yapılmıştır.Gezi sonuçlarına göre bölgede Gece Balıkçılı, Alaca Balıkçıl,Küçük Ak Balıkçıl,Erguvanı Balıkçıl,Kara Leylek,Yeşilbaş,Uzunbacak,Kızkuşu,Yeşil Düdükçün, Karabaş Martı,Gümüş Martı,Sumru,Küçük Sumru,Ak Kanatlı Sumru ve Turna kuş türleri tespit edilmiştir.Bu kuş türlerinin yanı sıra Kaya Güvercini,Tepeli Toygar,Tarlakuşu,Kızıl Sırtlı Örümcek Kuşu ve Boğmaklı Ardıç türleri de gölün diğer kuşlarıdır.Zengin kuş türleri nedeniyle Ladik Gölü,''Önemli Kuş Alanı''(ÖKA) olarak nitelendirilmektedir...